top of page

Gränsfors Energi & Entreprenad Konsult AB

  • Skribentens bildMadde Lundholm

Dags att påbörja förberedelserna för din sjövärmeinstallation!

Uppdaterat: 19 jan. 2022

Vinter, ja visst, men våren lurar bakom hörnet och med alla fördröjningar i leveranser på bl.a. värmepumpar kan det vara bra att börja planera redan nu!


Ingen kan ha missat vad som pågår i världen just nu.., i vår bransch innebär Covid -19 bl.a. stora förseningar i leveranser och lagerhyllorna ekar tomma, inte minst på värmepumpar. Som dagsläget är nu i skrivande stund kan man få vänta på en värmepump i 3 månader men det kan även dröja 6-12 till även 18 månader på vissa modeller. Som det ser ut nu så vet ingen exakt. Vi på GEEKAB kan tack och lov få tag på det material vi behöver för vår tillverkning, än så länge får vi lov att säga.


Visste du att vi köper materialet till våra produkter lokalt i vår kommun?

Vi köper material av Bergmanplast AB


en tom lastbil med en pirra
Långa leveranstider på bl.a. värmepumpar


När installeras sjövärme?

Sjövärme kan installeras året om beroende på hur installationen ser ut och var i landet man bor.. Har man en längre sträcka att gräva ner matarslangen så är nog den tiden på året, när tjälen inte finns i backen, att föredra. Man kan säga att säsongen för installation av sjövärme är under vår-höst med flest installationer på sommaren. En stor faktor är såklart var man bor och hur klimatet är just där.


Titta på vår installationsfilm och se hur enkelt det faktiskt är!


Var börjar man?

Vi brukar rekommendera att börja med att kontakta en värmepumpsleverantör för att få en värmepump dimensionerad. När man vet hur stor värmepump man behöver kan man, om man hittat det märke man gillar, beställa pumpen. Därefter tar man kontakt med oss för att beställa Geek Kooil utifrån storleken på värmepump. Självklart är du även välkommen att kontakta oss först för att höra mer om våra produkter och oss!


Skriv i dina uppgifter längst ner eller kontakta oss direkt via fliken Om oss | GeekAB

eller skicka in en Begär offert | GeekAB


Viktigt i dessa tider

Viktigt i dessa tider är att räkna med leveranstider så att man hellre beställer komponenterna lite för tidigt än för sent. Att boka in t.ex. grävfirman och VVS firman i god tid är också bra, för oftast kan man inte få in någon med en veckas framförhållning. Och tänk på eventuella semestertider som gör att vissa veckor kan trilla bort i planeringen.


Sammanfattning

  • Längre leveranstider nu under Covid-19 pandemin

  • Boka in dig i tid hos de företag du vill anlita

  • högsäsong för installation under vår-höst

  • Planering är nyckeln

  • Påbörja din planering för sjövärme med Geek Kooil redan nu!


Andre Myhrer fäster geek sink påsar på matarslangarna
Andre Myhrer i full färd med sin installation av Geek Kooil sommaren 2021Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page